KÖPVILLKOR

Orderbekräftelse
När du beställt dina varor så skickas en bekräftelse till den angivna e-postadressen. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och där finns ditt ordernummer som du måste ha om du kontaktar vår kundservice, vill spåra en försändelse eller göra en retur.

Outlösta paket
Outlöst paket debiteras med avgift på 200:- för att täcka uppkomna fraktkostnader. Ditt paket ligger normalt i 7–14 dagar hos ombudet innan det skickas tillbaka till vårt lager.

Åldersgräns
För att få handla på www.frospecialisten.se skall man ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande. I dagsläget kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Ångerrätt
Som konsument har du rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från det att du mottagit dina varor. Så långt möjligt skall varan returneras i väsentligt oförändrat skick. Läs mera under rubriken retur som beskriver hur du går tillväga för att returnera en vara till oss.

Reklamationer
Om en produkt skulle visa sig vara defekt eller felaktig kan varan returneras. Vid en reklamation av felaktig eller defekt vara skall du som kund inte stå för kostnaden. Reklamation ska göras inom skälig tid från det att du mottagit ordern, dock senast inom två månader. Läs mer under rubriken retur som beskriver hur du går tillväga för att returnera en vara till oss.

Retur
Om du av någon anledning vill returnera ditt köp, vänligen använd vårt returformulär som du hittar här. Efter att du fyllt i formuläret skickar vi ut en retursedel till dig med vår returadress förtryckt som innebär att vi står för frakten tillbaka till vårt lager. Om du inte fyller i returformuläret och avvaktar retursedel, kommer vi inte kunna ersätta dig för frakten. OBS - om du ska returnera en vara, använd alltid ytteremballage och tejpa aldrig returetiketten direkt på originalförpackningen. Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Så långt möjligt skall varan vara oanvänd. Vi är skyldiga att upplysa om att du som konsument även kan använda Konsumentverkets standardblankett. Klicka här för att komma till blanketten. Notera att om du använder denna blankett kan vi inte ersätta dig för dina

Priser
Alla priser som anges på www.fröspecialisten.se är inklusive mervärdesskatt (moms). Fröspecialisten strävar efter att hålla de prisuppgifter och tillgänglighetsuppgifter gällande produkterna som visas i online butiken aktuella och korrekta, men garanterar inte och ansvarar inte för informationens korrekthet eller produkternas tillgänglighet.

Återbetalning
Vid reklamationer eller ångrat köp får du som kund dina pengar tillbaka senast inom 10 dagar från den dag då Fröspecialisten mottagit dina varor i retur. Återbetalning sker endast genom insättning på kreditkort om det användes vid köpet. I annat fall, exempelvis vid kreditköp via Klarna så sker återbetalning i enlighet med Klarnas återbetalningspolicy.

Transportskador
Fröspecialisten ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras snarast, dock senast inom sju dagar. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att paketet inte är transportskadat. Vi rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter via mail kontaktar Fröspecialistens kundservice.

Betalning
På Fröspecialisten använder vi kort betalning eller Klarnas betaltjänst. Vid kortbetalning sker det genom Visa eller Mastercard. När du handlar hos Fröspecialisten med kort förflyttas du till en krypterad säker sida där betalningen sker. Inga kontouppgifter eller kortuppgifter lagras av oss. Kortbetalningarna innefattas av 3D-Secure som är en säkerhetsstandard framtagen av bankerna. Vid betalning via Klarna så sker all betalning i enlighet med Klarnas säkerhetsrutiner.

Pris- och Produktinformation
Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Fröspecialisten rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Fröspecialisten inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara.

Force Majeure
I händelse av omständigheter som står utanför Fröspecialistens kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Fröspecialistens förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger två månader har såväl du som Fröspecialisten rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Tvist
Fröspecialisten följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. Mer information hittar du på EU's gemensamma tvistlösningssida. Klicka här för att komma till den.