MILJÖN I FOKUS

Miljön i fokus hos Slagberga Gård

Miljön är alltid i fokus på Fröspecialisten.

Vad gäller regelverket för fågelmat så styrs det av Svenska Jordbruksverket och är i princip lika strängt som för mat till människor. Något vi tycker känns tryggt. Regelverket följs upp genom regelbundna tester och prover för att säkerställa regelefterlevnad.

Avseende varumärket Slagberga Gård så har vi själva total kontroll över förpackningar, transporter och de kvaliteter vi väljer.
I första hand jobbar vi direkt med de kooperativa gårdarna som producerar solrosfrön, hampafrön samt solroskärnor. Vi arbetar kontinuerligt med att se över förpackningar, där vi nu som första leverantör i Sverige fått helt ekologiskt nedbrytbara nät till våra olika talgprodukter, s.k. Bio netting. Bio netting är helt nedbrytbart i naturen. Allt Bio nät är tillverkat av termoplastiska komposterbara polymerer från förnybara jordbruksprodukter. Resurserna är GMO-fria. Produkten är helt komposterbar när den införs i aktiva biologiska miljöer (komposteringsanläggningar). Processen tar mellan 4 och 6 veckor, beroende på temperatur, fuktighet, pH och substrataktivitet.

Miljön i fokus hos Slagberga Gård

Vad gäller odlingsfröer så är hela vårt sortiment av fröer från Eco Grow EU-ekologiskt och KRAV-certifierat.

Detta ställer krav på framställningen av fröerna, att socialt ansvar tas samt att systematiskt miljöarbete sker.
Utöver att fröpåsarna är tillverkade av 95 % återvunnet material så är innehållet i dessa noga kontrollerat. Vidare så har vi valt att trycka direkt på våra fröpåsar istället för en etikett, för att minska onödigt material och därmed kunna erbjuda en ännu mer hållbar fröpåse!

Även våra fröer från Wexthuset är oftast ekologiska eller KRAV märkta. Påsarna till Wexthusets frökollektion är unika och tillverkade av restprodukten sågspån. Även transporter är ett viktigt område där vi bara köper in fulla bilar samt bara arbetar med de större och seriösare transportföretagen. Där så går väljer vi båt eller järnväg. Inom Sverige sker alla transporter genom miljöcertifierade speditörer och med så få leverantörer som möjligt för att säkerställa fulla bilar.

SLAGBERGA GÅRD SLUTAR MED PLASTER!

På Fröspecialisten värnar vi, som alla andra, om miljön. Tillsammans med vår logistikpartner Lagerservice har vi nu lyckats fasa ut all bubbelplast i leveranserna. Plasten har ersatts av återvunnen kartong vi själva strimlar i en speciell maskin. När du som kund får din leverans är det bara att sortera in kartongen och packmaterialet i wellpapps återvinningen.